Zoek
Likovin

 Gratis thuislevering vanaf 100 euro binnen postcodes 9000, 9051, 9052, 9700, 9750, 9810,9820, 9830, 9840, 9860 en 9890
✔ Vóór 12u besteld = overmorgen in huis   Leeggoedterugname   Take-away ook mogelijk!
✔ Feestje bouwen ?!  Zie info onderaan.

Nederlands
Alle dranken
    Menu Close

    BIBI GRAETZ TESTAMATTA TOSCANA IGT

    • Naam: BIBI GRAETZ TESTAMATTA TOSCANA IGT
    • Categorie: Rood
    • Alcoholpercentage: 14 %
    De "gekke kop" "Testamatta" - "Tête Folle" in het Italiaans - is de beste uitdrukking om Bibi Graetz te beschrijven: een positief, creatief en gepassioneerd persoon. Door Testamatta komen de zuiverheid, mineraliteit en transparantie van Sangiovese tot uiting, gemaakt van oude wijnstokken op de top van heuvels die worden gekenmerkt door zeer rotsachtige bodems. Een Super Toscaanse gemaakt van 100% Sangiovese, het resultaat van een combinatie van traditie en creativiteit.

    BIBI GRAETZ TESTAMATTA TOSCANA IGT

    €104,00
    i h

    Proefnotities 
    Sangiovese 100%
    “Elegantie is het woord om Testamatta 2019 te beschrijven. Het 20-jarig jubileum van Testamatta is een echte mijlpaal, het toppunt van kwaliteit waarnaar ik op zoek ben in mijn Sangiovese sinds de eerste jaargang in 2000. Testamatta 2019 is perfect uitgebalanceerd, met diepe lagen die onthullen ongelooflijke complexiteit. "Bibi Graetz"

    Jaargang 2019
    Het seizoen is zeer stabiel verlopen, met een mooie balans tussen vochtigheid en warmte.
    Een koude, droge winter en een gemiddelde lente qua neerslag verhinderden de verspreiding van ziekten.
    De goede groei van de wijnstokken werd bevorderd door de daling van de minimumtemperaturen vlak voor de oogst, wat resulteerde in de langzame en volledige rijping van het fruit en zijn ongelooflijke aromatische expressie.
    Het milde klimaat heeft de druiven een uitzonderlijke kwaliteit gegeven. De oogst begon op 21 september en eindigde op 8 oktober.

    Vinificatie en veroudering
    De druiven die zijn gekozen voor de productie van Testamatta komen van de 5 beste percelen van het landgoed: Vincigliata, Londa, Lamole, Montefili en Siena.
    Elk perceel is onderverdeeld en er wordt tot 8 keer handmatig geoogst om een perfecte rijping van de geselecteerde vruchten te garanderen.
    Deze 5 oude percelen, (sommigen tot 80 jaar oud), bevinden zich in verschillende gebieden in Toscane: Lamole & Montefili in het hart van de Chianti Classico op 600 en 400 meter boven zeeniveau, Vincigliata bij Florence op 280 meter boven zeeniveau , Londa ten noorden van Florence richting de Rufina-vallei, en tenslotte Siena in het zuiden van Toscane op een hoogte van 250 meter.
    De druiven, eerst met de hand geselecteerd in de wijnstokken, vervolgens opnieuw gesorteerd in de kelder, worden ontsteeld en voorzichtig geperst.
    Fermentaties vinden op natuurlijke wijze plaats door inheemse gisten in open vaten (225L) voor de kleinste percelen, en in roestvrijstalen vaten voor selecties uit grotere percelen, zonder enige temperatuurregeling, met 6 perforaties en handmatig overpompen per dag. Na 7-10 dagen maceratie worden de verschillende selecties gedurende 20 maanden overgebracht naar oude vaten.

    Drinking: 2023 - 2034

    Product specificaties
    Alcohol Percentage14 %
    KleurRood
    LandItalië
    DruivensoortSangiovese
    RegioToscane
    Volume0,75 l
    Jaartal2019