Smaak
Ons Premium Indian Tonic Water gebruikt een handvol verschillende plantaardige ingrediënten, waaronder onze specifieke kinine- en Mexicaanse bittere sinaasappelolie, om een unieke, pure en verfrissende smaak en aroma te bieden.
Hoofdingrediënten
Het verhaal van Fever-Tree is er een van streven naar het beste. In 2004, ontevreden over de slechte kwaliteit van de sterke drankmixers, begonnen de oprichters Tim en Charles geschiedenisboeken en kaarten te doorzoeken om de locaties van de beste ingrediënten te vinden en reisden ze naar de uiteinden van de aarde om ze te vinden. Ons Indian Tonic Water maakt nog steeds gebruik van kinine uit de diepe bossen van de Democratische Republiek Congo, ontdekt door Tim en Charles tijdens een van hun eerste reizen.
Kinine
Kina ledgeriana
Democratische Republiek van Congo
Kinine is het belangrijkste ingrediënt dat de zoete bitterheid van Tonic Water creëert. De keuze voor onze naam is geïnspireerd op de algemene naam van de kinaboom, waarvan de bast kinine produceert. Na het ontdekken van referenties uit het begin van de 17e eeuw in de British Library, vestigden Charles en Tim in de Democratische Republiek Congo een van de enige overgebleven plantages van de oorspronkelijke Cinchona Ledgeriana (bomen die plaatselijk bekend staan als 'Fever Trees', koortsbomen), die kinine van de hoogste kwaliteit produceren. Voor Charles en Tim zat er niets anders op dan Fever-Tree-kinine uit deze regio te betrekken.
bittere sinaasappel
Citrus-aurantium
Mexico
De bittere sinaasappeloliën in ons Tonic Water-assortiment zijn afkomstig van een coöperatie van kleine, gespecialiseerde citrustelers op het schiereiland Yucatan, Mexico. Bittere sinaasappelen worden geteeld met behulp van oude Maya-teelttechnieken die de maancyclus volgen. Het zijn deze bomen die de vruchten dragen waaruit wij de beste sinaasappeloliën extraheren.