Proefnotities
Dit is een cava van hoge kwaliteit, die zeer gewaardeerd wordt door liefhebbers van goede wijnen. De wijn is volledig natuurlijk en ongezoet en krijgt de optimale tijd om te rijpen in de fles, om zodoende de perfecte balans tussen body en zuurtegraad te creëren.
Het heeft een bleke strogele kleur, helder en met een subtiele aanhoudende pareling, die een perfecte kroon vormt.
De neus is complex, met een balans tussen citrusfruit, licht geroosterde noten, gedroogd fruit en pasteitjes afgerond met een vleugje gekonfijt fruit, vooral perzik.
Zeer droog in de mond, zacht met een subtiele pareling en een goede fruit/zuurtegraad balans. Het is aangenaam verfrissend en vol subtiele smaken. Er is citrus, een vleugje honing en een vermoeden van gedroogd fruit met een complexe, intense en elegante afdronk.
Het is een blend van Macabeo en Parellada druiven.
De oogst van de variëteit Macabeo vindt plaats in de eerste helft van september. De Parellada in oktober.
Het oogsten gebeurt handmatig, met containers of dozen met een inhoud van 25 kg.
Om Freixenet Vintage Reserva te verkrijgen, wordt alleen het druivensap gebruikt, dat wordt verkregen zonder enige persing.
De most wordt na één of twee dagen rusten overgebracht naar verschillende gistingstanks.
Zaden van geselecteerde gisten worden geproduceerd. Vervolgens vindt een eerste gisting plaats in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 12ºC gedurende 10 tot 15 dagen.
Na enkele transfers en behandelingen wordt de coupage uitgevoerd. Freixenet Vintage Reserva wordt vervolgens gebotteld.
Freixenet Vintage Reserva rijpt 15 maanden op fles.