90 pt CellarTracker - Levendige gouden kleur. Rijke en elegante neus, een combinatie van smaken van gedroogd fruit met tonen van aromatisch hout.
Deze Colheita Port is zacht en zijdeachtig in de mond, vol rijpe vijgen en zoete smaken. Een gevoel van diepte, een onderscheid van elegantie en stijl.
Perfect en adembenemend.
Wijnmaken:
Handoogst op hun beste moment, de druiven worden ontsteeld, gekneusd en gevinifieerd in een zorgvuldige maceratie met extractie van kleur, tannines en aroma's van de vliesjes, aangevuld met permanent overpompen tijdens de gisting. Dit proces vindt plaats in vaten bij een gecontroleerde temperatuur tussen 28-30ºC, totdat de gewenste Baume is bereikt. In deze fase wordt druivenbrandewijn toegevoegd (voordeel), waardoor een versterkte wijn ontstaat. Een wijn van uitzonderlijke kwaliteit, uit één enkele oogst. Rijpt op hout gedurende variabele perioden, nooit minder dan 7 jaar, en wordt daarna gebotteld op verzoek van de markt.
Druivensoorten:
Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz
Proefnotities:
Levendige gouden kleur. Rijke en elegante neus, een combinatie van smaken van gedroogd fruit met tonen van aromatisch hout. Deze Colheita Port is zacht en zijdeachtig in de mond, vol rijpe vijgen en zoete smaken. Een gevoel van diepte, een onderscheid van elegantie en stijl. Perfect en adembenemend.
Bewaar- en serveeradviezen:
De wijn moet op een frisse, droge en donkere plaats worden bewaard, zonder temperatuurschommelingen, en de fles moet rechtop blijven staan.
Als natuurproduct is de Port onderhevig aan bezinking bij het ouder worden.
Om de volheid van zijn versheid en kwaliteit te garanderen, wordt de wijn bij voorkeur geconsumeerd met de kortste tijd op fles.
Serveer bij een temperatuur tussen de 12 en 14ºC.
Food Pairing:
Licht opgefrist, drukt alle finesse en verfijning uit in combinatie met karameldesserts, gedroogd fruit en kruiden, zoals karamelfondant met appel- en gembergelei, tatintaart, gebrande room en kazen van minimale intensiteit.
Ondanks de leeftijd blijft de versheid behouden. Buitengewoon huwelijk met een verfrissende mandarijnenparfait.
De veelheid aan mogelijke harmonieën is verbazingwekkend, waardoor de consument het plezier heeft om op zoek te gaan naar nieuwe smaken.
Allergenen:
Bevat sulfieten.
Recensies en onderscheidingen:
. 90 punten in CellarTracker;
. 18,5 punten in Revista de Vinhos;
. 18,5 punten in Vinho Grandes Escolhas.
Serveertips:
– Oude harde Hollandse kazen;
– Karamel dessert;
– Tart Tatin;
– Mandarijnen parfait;
Serveer temperatuur: tussen de 12 – 14ºC
*** enkel op bestelling