Geteeld met 100% Chardonnay-druiven uit twee prachtige grand cru-regio's: Aÿ en de Côtes des Blancs (Avize, Cramant, Oger), een aanpak die eind jaren 90 werd gepionierd door James Lallier, in een tijd dat Chardonnay uitsluitend uit Côte des Blancs werd gekozen. Perfect getimede oogst om ervoor te zorgen dat de druiven die worden gebruikt in Blanc de Blancs Champagne volledig gerijpt zijn en op hun hoogtepunt zijn. Geïnspireerd door Lalliers oprechte respect en uitstekende begrip van terroir, wordt deze pure Chardonnay geteeld op kalkrijke heuvelpercelen, waardoor de wortels van de wijnstok dieper kunnen doordringen, wat zorgt voor uitstekende drainage, maar toch voldoende vocht vasthoudt voor voeding. Een eerbetoon aan het legendarische Champagne-terroir.
DE MIX
Een ongebruikelijke, innovatieve blend van twee complementaire maar verschillende Chardonnays – samengesteld uit druiven uit de Côte des Blancs, bekend om zijn zuiverheid, en de Aÿ-regio, die een atypische intensiteit bieden.
BLANC DE BLANCS PROEFNOTITIES
Citrusachtig, fris en mineraal
Kleur
Lichtgeel met smaragdgroene reflecties.
Neus
Bloemige tonen van meidoorn, acacia, wijnstokbloesem, met accenten van hazelnoot, praliné en zachte banketbakkerssmaken.
Gehemelte
Leidt met karakteristieke Chardonnay-zuiverheid en frisheid met tedere vrijgevigheid en delicate kracht van de druiveninvloed van Aÿ. Gespannen en mineraal, afdronk die de krijtachtige terroir weerspiegelt. Frisse citrusachtige lengte met tonen van citroen en yuzu.
Identiteitskaart
Veroudering
Minimaal 36 maanden
Dosering
8 gram/L
DE JUISTE TEMPERATUUR
Om het volledige potentieel van deze champagne te onthullen, moet de serveertemperatuur tussen de 10°C en 12°C liggen. Alles wat kouder is, beperkt de volledige expressie van de wijn.
HOE JE BLANC DE BLANCS KUNT COMBINEREN
Serveer de legendarische zuiverheid van Champagne Blanc de Blancs puur, of bij een delicate maaltijd.
- Gegrild vlees
- Geroosterde asperges
- Sint-jakobsschelpen of oesters