Zoek
Likovin

 Gratis thuislevering vanaf 100 euro binnen postcodes 9000, 9051, 9052, 9700, 9750, 9810,9820, 9830, 9840, 9860 en 9890
✔ Vóór 12u besteld = overmorgen in huis   Leeggoedterugname   Take-away ook mogelijk!
✔ Feestje bouwen ?!  Zie info onderaan.

Nederlands
Alle dranken
    Menu Close

    TAYLORS COLHEITA 1961 - Op Bestelling

    • Naam: TAYLORS COLHEITA 1961 - Op Bestelling
    • Merk: Taylors
    • Categorie: Sherry / Porto
    • Alcoholpercentage: 20%
    HET JAAR VAN De jaren 60 staan ​​bekend als de 'rebellenjaren' vanwege de culturele en ideologische veranderingen van die tijd. Het is ook een decennium vol memorabele wijnen die tegenwoordig bijna niet meer te vinden zijn. Dit is een gelegenheid om 1961 te vieren: het jaar waarin Yuri Gagarin, de eerste man die de ruimte in ging, essentieel was voor de ontwikkeling van telecommunicatie in onze tijd. Het is ook het jaar van de oprichting van het Wereld Natuur Fonds (WWF), dat zo'n belangrijke rol heeft gespeeld bij het behoud van de planeet. Het was een jaar waarin actrice Audrey Hepburn de hoofdrol speelde in de film 'Breakfast at Tiffany's' en de musical 'West Side Story' de Oscar voor beste film van het jaar won. Het proeven van Taylor's Single Harvest 1961 is een onvergetelijk moment, een onvergetelijke ervaring. DRINKBAAR -2060

    TAYLORS COLHEITA

    • 1961 - Op Bestelling
    €398,00
    i h

    PROEFNOTITIES

    Kern van walnootbruin omgeven door een brede rand van bleek goud met olijfkleurige accenten. Krachtige neus van buitengewone complexiteit en weelde, die meerdere nuances en dimensies van aroma onthult.

    Als eerste komt een zachte geur van melasse, gedroogde vijgen en rozijnen naar voren, vermengd met nootachtige marsepeinaroma's. Naarmate de wijn zich opent, verschijnen geuren van cederhout en gedroogd tabaksblad, samen met subtiele kruidige tonen van zwarte peper en kardemom en een vluchtige frisse hint van citrus.

    Dit alles is gehuld in een krachtig aura van eiken vanille-aroma, de erfenis van tientallen jaren rijping op vat. In de mond is de wijn dicht, rond en geconcentreerd, met een dikke fluweelachtige textuur, vrij rijk en zoet in het midden van de mond, maar dan opgetild door een uitbarsting van frisse zuren in de afdronk, die

    vol zit met aanhoudende smaken van butterscotch, amandel, sinaasappelmarmelade en gedroogd fruit. Een mooi uitgebalanceerde wijn, ondanks de vele jaren houtrijping toch zuiver en fris.

    Opslag:
    Deze wijn is op dronk en hoeft niet gedecanteerd te worden.
    De fles moet rechtop worden bewaard, beschermd tegen direct zonlicht en bij een koele en constante temperatuur.

    Serveren:
    De wijn heeft er baat bij om licht gekoeld te worden geserveerd, tussen 12ºC en 16ºC.

    De bijzondere eigenschappen van deze wijn maken het mogelijk om er gedurende een langere periode van te genieten, eenmaal geopend, zonder zijn frisheid en levendigheid te verliezen. 

    Optimale drinktijd na opening van de fles is twee maanden.