MENGEN
De oogst voor deze unieke wijn omvat een zeer strenge en complexe selectie van druiven, met de hand geplukt van de oudste wijnstokken van Quinta das Carvalhas, die de respectabele leeftijd van 100 jaar bereiken. De wijnmaker en de wijnbouwmanager leiden een kleine groep ervaren mensen die alleen de druiven/variëteiten plukken die op hun best smaken en er gerijpt uitzien.
Eenmaal geoogst, worden de druiven naar de wijnmakerij vervoerd in kleine dozen van 20 kg om te worden betreden en gefermenteerd in de traditionele granieten lagares die vanwege het brede, maar lage formaat, permanent contact van de schil met het sap mogelijk maakt , wat resulteert in een zachte natuurlijke extractie die Carvalhas Vinhas Velhas zeer fijne aroma's biedt met een grote complexiteit en een enorme structuur die wordt blootgelegd door de hoge kwaliteit van tannines. Het verouderingsproces vindt plaats in onze kelders in Vila Nova de Gaia. In een geïsoleerde, donkere kamer met temperaturen die constant overeenkomen met 16ºC, rijpt de Carvalhas Vinhas Velhas in Franse eikenhouten barriques (50% nieuw) gedurende een periode van 18 maanden, tot de uiteindelijke blend.
PROEFNOTITIES
De wijn vertoont een indrukwekkend en weelderig aromatisch karakter waarin tonen van rode en zwarte bessen gecombineerd met suggesties van kruiden en specerijen in perfecte harmonie integreren met de subtiele nuances van vanille die voortkomen uit de rijping op eikenhout. In de mond, vertoont een uitstekende structuur en kracht, maar tegelijkertijd elegant met een diepgang en concentratie typisch voor de oude wijnstokken. De tannines zijn stevig en rond, en de smaken worden benadrukt door een uitgebalanceerde zuurgraad, wat resulteert in een lange en aanhoudende afdronk.
FOOD PAIRING: Wild zwijn Biefstuk Fazant Borst
Kelder tot 20 jaar