De naam Crusted Port komt van het feit dat het, net als Vintage Port, ongefilterd is en natuurlijk sediment of "korst" zal verspreiden naarmate het ouder wordt.
Net als bij Vintage Port, moet het liggend worden bewaard en moet het worden gedecanteerd voordat het wordt geserveerd.
Laat de fles ongeveer een uur staan voordat u hem serveert, zodat de aanslag kan bezinken.
PROEFNOTITIES
Een ondoorzichtige paarse kleur met een diepe robijnrode rand, in de neus is deze wijn intens en weelderig met aroma's van rijpe bramen en donkere pruimen, rockroos (esteva) en hints van sigarenkist.
In de mond combineren de smaken van zwart fruit en florale hints, eucalyptus en munt zich met donkere chocolade, stevige tannines en een lange afdronk.
VOEDSELSUGGESTIE EN SERVEREN
Graham's Crusted kan op elk moment worden genoten en past uitstekend bij donkere chocolade en chocoladedesserts, kazen of zelfs met fruitdesserts zoals cheesecake of kersentaart.
GRAHAM'S
Opgericht in 1820 door William en John Graham in
De Douro-vallei van Portugal, al bijna twee eeuwen lang heeft
Graham’s zijn reputatie als een van de grootste namen in Port.
De kwaliteit van Graham’s Port is gebaseerd op de beste druiven,
voornamelijk afkomstig van vijf iconische quinta's in de Douro
Vallei: Quinta dos Malvedos, Quinta do Tua, Quinta das
Lages, en twee anderen, Quinta da Vila Velha en Quinta
do Vale de Malhadas, die particulier eigendom zijn van een
lid van de familie Symington. Gelegen in het hart van
de Upper Douro Valley, genieten al deze quinta's van het
heet en droog microklimaat en de unieke schist bodem
gevonden in deze regio. Samen zorgen deze twee factoren voor
de perfecte omstandigheden voor zowel de groei als de optimale
rijping van de druiven.