MINKOV BROTHERS CABERNET SAUVIGNON, THRACIAN VALLEY, BULGARIA Naam : MINKOV BROTHERS CABERNET SAUVIGNON, THRACIAN VALLEY, BULGARIACategorie: Rood Alcoholpercentage : 14%
De Cabernet Sauvignon van Minkov Brothers uit Bulgarije heeft intense aroma’s van vooral zwarte bessen zoals moerbei. Peper-en vanilletoets in de finale. In de mond ontwaar je vooral rijp fruit en een aangename sappigheid. Zachte tannines. De wijnkelder van Minkov Brothers is gebouwd op een schilderachtige heuvel, tussen prachtige wijngaarden, 10-15 km ten westen van Karnobat, aan de weg Bourgas, Sofia. De ligging van de kelder is niet toevallig; de oudste en beste wijngaarden van de regio Karnobat liggen hier, een plek met eeuwenoude tradities in de wijnbouw. De unieke combinatie van reliëf, klimaat en bodemkenmerken is een voorwaarde voor de uitstekende kwaliteit van de druiven uit deze regio. Minkov Brothers Winery ligt ongeveer 70 km ten westen van de Zwarte Zeekust. *** Terroir De wijngaarden van de Minkov Brothers zijn gelegen op een heuvel in Venec, Karnobat op 70 km ten westen van de Zwarte Zee. De kelder is omringd door een prachtige en goed onderhouden wijngaard waar “traditie” en de “Bulgaarse zin voor vernieuwing” elkaar ontmoeten. Wijngaarden van 10 jaar *** Vinificatie - eigenschappen De wijn heeft 6 maanden gerijpt in gloednieuwe vaten van Amerikaans eiken en kan tot 5 jaar in een fles rijpen Serveertemperatuur: 15-17 ° ? *** Degustatiekenmerken Granaatrode kleur met briljante spiegel. Intense aroma’s van vooral zwarte bessen zoals moerbei. Peper-en vanilletoets in de finale. In de mond ontwaar je vooral rijp fruit en een aangename sappigheid. Zachte tannines. *** Lekker bij: Een uitstekende begeleider van intens smakende roodvleesgerechten met kruiden, wijnsauzen en wilde paddenstoelen, gegrild vlees met groenten, klein wild met aroma’s, lamsgerechten, belegen schapenkaas *** Lamsvlees is een natuurlijke partner voor veel rode wijnen, hoewel er enkele subtiliteiten in overweging moeten worden genomen, afhankelijk van de manier waarop het vlees wordt bereid. ** Met melk gevoerd lamsvlees is een delicatesse die in verschillende mediterrane landen wordt geserveerd en past bij geliefde rode wijnen met enige flesrijping, zoals rode Rioja , Bordeaux van topkwaliteit en rode Bourgogne. Lamsvlees gekookt roze werkt met iets lichtere exemplaren; een minder voor de hand liggende keuze zou een roze mousserende wijn zijn. Een medium-rare tot well-done gebraden lamsdiner, of gestoofde lamsschenkel, zou echter beter passen bij een Australische Cabernet-Merlot, een Toscaanse Sangiovese of een noordelijke Rhône Syrah, zoals een Côte-Rôtie . Schapenvlees is wild en behoorlijk vet en doet denken aan Ribera del Duero, Priorat , Cornas , Bairrada en soortgelijke aardse, moedige rode wijnen.
MINKOV BROTHERS CABERNET SAUVIGNON, THRACIAN VALLEY, BULGARIA Toevoegen aan verlanglijst