Maison Sichel - Bordeaux
Maison Sichel is een familiebedrijf gevestigd in Bordeaux sinds 1883.
De familie is van oorsprong Duits, maar het bedrijf in Bordeaux werd opgericht door de Britse tak.
Grootvader Allan kocht in 1938 met drie andere families Château Palmer in Margaux. De familie Sichel is nog steeds mede-eigenaar van dit inmiddels wereldberoemde château.
In 1961 vestigde zijn zoon Peter Allan, de vader van de huidige directie, zich met vrouw Diana in de regio van Bordeaux door de koop van Château Angludet, eveneens in Margaux.
Hij ontwikkelde het bedrijf verder in 1967 met de bouw van een winery, de Cave Bel Air, in het Entre-Deux-Mers gebied.
Hier worden onder andere de wijnen als Les Hauts de Bel Air gevinifieerd.
Vinificatie
Na de zorgzame selectie van de beste druiven worden deze ontsteelt en gekneusd.
Dan vindt de fermentatie met schilweking plaats tussen de 30-32 graden om veel smaak en aroma uit de schil te krijgen.
Vervolgens wordt het vrije uitloop sap onttrokken en word het overgebleven sap en schillen geperst.
Beide worden samen gevoegd voor de malolactische vergisting voor de botteling.
PROEVEN
Deze wijn presenteert zich met een prachtige rode kleur, diep en briljant, met zeer elegante paarse reflecties. Het opent met een boeket
charmant en expressief, onthullende aroma's van meerdere rode vruchten vermengd met geroosterde en vanilletonen. Na een aanval
openhartig, het romige en vlezige gehemelte ontwikkelt zich met volheid. Het fruit is zeer aanwezig, gebeiteld door mooie tannines
dicht en harmonieus. De finale van deze vintage 2019 verlengt perfect dit gevoel van frisheid, balans en
delicatesse, versterkt door perfect gecontroleerde rijping op hout.
Ideaal te genieten vanaf 2022 en 5 tot 6 jaar houdbaar.
Geur & Smaak
Diep granaatrood van kleur. Rijk bouquet van zwarte bramen, kersen en hints van eiken. Evenwichtig in de smaak met een elegante afdronk.