Zoek
Likovin

 Gratis thuislevering vanaf 100 euro binnen postcodes 9000, 9051, 9052, 9700, 9750, 9810,9820, 9830, 9840, 9860 en 9890
✔ Vóór 12u besteld = overmorgen in huis   Leeggoedterugname   Take-away ook mogelijk!
✔ Feestje bouwen ?!  Zie info onderaan.

Nederlands
Alle dranken
    Menu Close

    Domaine Digioia

    Toon als Tabel Lijst
    Sorteren op
    Tonen per pagina
    Afbeeldingen van SAVIGNY-LES-BEAUNE “DESSUS DE VERMOTS”

    SAVIGNY-LES-BEAUNE “DESSUS DE VERMOTS”

    Wijnstokken Herkomst van de wijn: Landgoed Locatie: Gelegen ten zuidoosten van Savigny-les-Beaune. Terroir: De bodem is klei-kalksteen. Druivensoort: Pinot Noir 100% Wijngaardoppervlak: 0,35 ha Gemiddelde leeftijd van de wijnstokken: 50 jaar Vinificatie en veroudering Vinificatie: De oogst wordt 100% ontsteeld en vervolgens in houten vaten geplaatst. Maceratie en alcoholische gisting worden vervolgens uitgevoerd, met temperatuurcontrole. Ten slotte volgen het persen en vaten voor het rijpen van de wijn. Veroudering: De gemiddelde rijpingstijd ligt tussen de 14 en 16 maanden, in eikenhouten vaten met een bijdrage van 20% nieuw hout. Malolactische gisting vindt op natuurlijke wijze plaats tijdens het rijpen. Proeverij en bediening Proeverij: De kleur heeft granaatrode tinten. De dominante aroma's zijn rood fruit. De smaak is soepel en de tannines zijn elegant. Het is een heerlijke en heerlijke wijn. Serveertip: Deze wijn wordt het best gedronken bij een temperatuur tussen de 16 en 17°C. Open de fles een half uur voor het serveren, zodat u de verschillende componenten beter kunt voelen. Spijs- en wijncombinaties: Het gaat gepaard met wit vlees en kaas. *** Geroosterde eend heeft een klassieke partner aan de eettafel: Pinot Noir (en traditioneel een Bourgogne ) biedt de rode bessen/kersenfruit die bij veel traditionele sauzen past, en het heeft een frisse zuurgraad die door het vet van de eend snijdt. ** Bij bovenstaande wordt ervan uitgegaan dat de eend het meest gewaagde onderdeel van het gerecht is. Als je echt een goede rode kleur hebt, probeer dan zoetere sauzen te vermijden. Duck á l'orange vereist een pittig, helderrood of mogelijk een rijk wit, zoals een Grand Cru Pinot Gris uit de Elzas. Voor recepten met Aziatische invloeden kan een lichtfruitige Pinot Noir of Merlot nuttig zijn, omdat deze niet concurreert met sterkere ingrediënten. Gekonfijte eend is moediger; een traditionele partner zou de tanninerijke, volle Madiran zijn , terwijl een lichtere variant een Marcillac zou zijn . Koude eendgerechten, zoals rillettes, passen goed bij een cru Beaujolais. **** Wanneer drinken: 2023 tot 2030
    €39,00