Zoek
Likovin

 Gratis thuislevering vanaf 100 euro binnen postcodes 9000, 9051, 9052, 9700, 9750, 9810,9820, 9830, 9840, 9860 en 9890
✔ Vóór 12u besteld = overmorgen in huis   Leeggoedterugname   Take-away ook mogelijk!
✔ Feestje bouwen ?!  Zie info onderaan.

Nederlands
Alle dranken
    Menu Close

    Mas Janeil

    Toon als Tabel Lijst
    Sorteren op
    Tonen per pagina
    Afbeeldingen van LE PETIT PAS BLANC - MAS JANEIL COTES-DU-ROUSSILLON AOC

    LE PETIT PAS BLANC - MAS JANEIL COTES-DU-ROUSSILLON AOC

    3 typische druivensoorten: Macabeu, Grenache Gris, Grenache Blanc. Macabeu biedt luchtige, delicate wijnen met aroma's van witte bloemen en fruit. De Grenache Gris brengt rijkdom, kracht, kruiden en fruit. De Grenache Blanc maakt de blend compleet met zijn rondheid, zijn fijne aroma's en een zure structuur. Goudgele kleur, met een prachtige glans. Intense neus met tonen van vers fruit (witte perziken, exotisch fruit), tonen van witte bloemen en geroosterde tonen. De smaak is rond, teder met een goede zuurbalans die hem zijn frisheid en rijkdom geeft die kenmerkend zijn voor mediterrane wijnen. De afdronk is aanhoudend met fruitige tonen.
    €12,50
    Afbeeldingen van MAS JANEIL UNIC - ZONDER TOEGEVOEGDE ZWAVEL -

    MAS JANEIL UNIC - ZONDER TOEGEVOEGDE ZWAVEL -

    Geproduceerd in Côtes du Roussillon, in Tautavel, wordt deze cuvée van Mas Janeil gevinifieerd zonder zwavel voor een perfecte uitdrukking van zijn terroir. Aroma's van rood en zwart fruit, krachtige en rijke wijn. In de mond zijn de tannines fris, gesmolten, de afdronk is gulzig en harmonieus.
    €16,15
    Afbeeldingen van LE  PETIT PAS MAS JANEIL  ROUGE

    LE PETIT PAS MAS JANEIL ROUGE

    Met de hand geoogst in kratten van 18 kg op perfecte rijpheid. De vier druivenrassen worden op traditionele wijze afzonderlijk gevinifieerd in kleine betonnen vaten met temperatuurregeling. De Carignan wordt gedurende drie weken gevinifieerd met behulp van koolzuurmaceratie. De druiven worden op lage temperatuur in vaten gezet zonder toegevoegde CO 2, wordt gist toegevoegd om de gisting onmiddellijk op gang te brengen en het vrijkomende koolstofdioxide beschermt de wijn tegen oxidatie. Om het fruit en een soepele stijl naar voren te brengen, is de extractie zacht, verkregen door korte periodes van ponsen die dagelijks worden herhaald aan het begin van het fermentatieproces. Maceratie duurt in totaal 30 dagen. Rijping vanaf half november; de mix van druivensoorten wordt gerijpt in perfect gevulde betonnen vaten om de aroma's van rood fruit en garrigue te behouden. (“Garrigue” is genaamd naar het aardse, sterk geparfumeerd landschap rond de wijngaarden. Deze wijn geeft een expressie weer van deze Mediterrane locatie. Beroemd is de geur van garrigue (wilde kruiden) in wijnen uit de Languedoc). De wijn wordt gefilterd voordat hij in een luchtdichte omgeving wordt bewaard. Alle voorzorgsmaatregelen worden genomen om de wijn te beschermen tegen oxidatie en microbiologische fouten in de fles.
    €12,50