PESSAC-LÉOGNAN
Serveertemperatuur : 16 à 18°C
Smaken
- 22-03-2023
DE WIJNKELDER-INSIDER (JEFF LEVE): 96/100
De wijn is donker van kleur en toont met gemak bramen, zwarte kersen, pure chocolade, rook, espresso en een scala aan kruidenaroma's in de mond. Rijk, vol, levendig en intens. de wijn is zowel fris als weelderig en gepolijst. Levendig, uitgestrekt, romig en diep, dit gaat wedijveren met veel van de beste jaargangen die hier worden geproduceerd. Drink van 2025-2048.
6-01-2023
JAMESSUCKLING.COM (JAMES SUCKLING): 95 / 100
Bramen en zoethout met zwarte bessen. Paddestoel ook. Medium tot vol lichaam. Romige en zachte tannines met een fijne textuur. Heerlijke afdronk. Pittig, gepolijst en verfijnd. Drinken na 2026.
Rijping
Vroege blending, traditioneel op fijne droesem in Franse eikenhouten vaten,
nieuw eikenhout 65% ongeveer 18 maanden.
Serveertips
Kazen, Lamsvlees, Wild, Rood vlees, Stoofpotje, Champignon, Barbecue, Varkensvlees, Eendenborst, Konijn,
Gegrild vlees, Pluimwild, Parelhoen, Riz de Veau, Rundsvlees, Kruidige gerechten
Samenstelling
50% Cabernet Sauvignon, 47% Merlot, 1% Cabernet Franc
To Drink: 2025/2045
Proefnotities van de producent
De Malartic 2020s worden gekenmerkt door een uitstekende dichtheid;
hun concentratie wordt gecompenseerd door een opmerkelijke frisheid.
De tannines zijn zeer strak en elegant in deze bijzonder uitgebalanceerde vintage.
De rode wijnen, die een zeer Cabernet-stijl vertonen, ontwikkelen een voortreffelijke aromatische kracht, vergezeld van een enorme frisheid.
Met een zijdezachte en elegante structuur is de smaak helder, levendig, lang en dicht.