Smaak
De delicate, zoete smaak van vlierbloesem wordt perfect in evenwicht gehouden door de lichte bitterheid van kinine, die perfect past bij verse, bloemige gins of premium wodka's.
Hoofdingrediënten
We gebruiken vlierbloesembloemblaadjes van het Engelse platteland, die 's nachts worden geplukt wanneer de bloemen het meest geurig zijn, en vervolgens worden gedestilleerd tot een olie die dit Tonic Water een delicate bloemige zoetheid geeft.
Kinine
Kina ledgeriana
Democratische Republiek van Congo
Kinine is het belangrijkste ingrediënt dat de zoete bitterheid van Tonic Water creëert. De keuze voor onze naam is geïnspireerd op de algemene naam van de kinaboom, waarvan de bast kinine produceert. Na het ontdekken van referenties uit het begin van de 17e eeuw in de British Library, vestigden Charles en Tim in de Democratische Republiek Congo een van de enige overgebleven plantages van de oorspronkelijke Cinchona Ledgeriana (bomen die plaatselijk bekend staan als 'Fever Trees', koortsbomen), die kinine van de hoogste kwaliteit produceren. Voor Charles en Tim zat er niets anders op dan Fever-Tree-kinine uit deze regio te betrekken.
Vlierbloesem
Sambucus nigra
Engeland
Om de essentie van de vlierbloesemgeur te extraheren, betrekken we bloemen die zijn geplukt van het Engelse platteland. We zorgen ervoor dat onze vlierbloemen met de hand worden geoogst uit de hoogste kwaliteit vlierbessenstruiken in Groot-Brittannië, in het late voorjaar, wanneer de vlierbloemen in volle bloei staan. De bloemen worden op het beste moment geplukt om hun versheid te garanderen. Vervolgens worden de bloemblaadjes gedistilleerd om olie te produceren.