Gueuze is een biersoort die ontstaat door het mengen van jonge en oude lambieken en deze te laten hergisten op fles. Niet verwonderlijk dus dat het één van de meest complexe bierstijlen ter wereld is! Wist je trouwens dat de meeste Gueuzen in een champagnefles verkocht worden? Deze flessen zijn namelijk beter bestand tegen de druk die de hoge gisting met zich mee brengt.
OUDE GEUZE BOON is een traditionele ongezoete, ongefilterde Oude Geuze uit Lembeek.Gebrouwen uit 100% Lambiek en 18 maand gerijpt op eikenhouten vaten.
OUDE GEUZE BOON is een traditionele ongezoete, ongefilterde Oude Geuze uit Lembeek.Gebrouwen uit 100% Lambiek en 18 maand gerijpt op eikenhouten vaten.
OUDE GEUZE BOON is een traditionele ongezoete, ongefilterde Oude Geuze uit Lembeek.Gebrouwen uit 100% Lambiek en 18 maand gerijpt op eikenhouten vaten.
De Geuzebox Toer de Geuze 10 x 37,5cl is een unieke kans om een breed scala aan Oude Geuze bieren te ontdekken. Deze gelimiteerde editie, samengesteld tijdens het tweejaarlijkse Toer de Geuze evenement, bevat tien verschillende Oude Geuzes van 10 deelnemende lambiekbrouwerijen en geuzestekerijen.
Lambiek Fabriek werd in 2016 opgericht. Hun geuze bestaat uit 100% eigen gebrouwen lambiek van spontane gisting. In hun eerste vestiging aan de Fabriekstraat te Ruisbroek (vandaar de naam) was geen ruimte om zelf te brouwen. Daarom gebruiken ze de installatie van Leeuwse brouwerij Belgoo. Eens het wort gemaakt is, wordt het vervoerd naar de opslagplaats in . Daar laten ze de lambiek spontaan vergisten en rijpen op Franse eikenhouten vaten. Sinds december 2021 is Lambiek Fabriek gevestigd in een loods aan de Eugène Ghijsstraat in Sint-Pieters-Leeuw. De brouwerij wordt gerund door Jo Panneels en Jozef Vanbosstraeten.***Unieke, ongefilterde blend van zelf gebrouwen lambieken, van spontane gisting, gerijpt op eikenhouten vaten. De lambiek kent een maceratie met de Muscat Bleu druif, geteeld in Limburg, België.
Lambiek Fabriek werd in 2016 opgericht. Hun geuze bestaat uit 100% eigen gebrouwen lambiek van spontane gisting. In hun eerste vestiging aan de Fabriekstraat te Ruisbroek (vandaar de naam) was geen ruimte om zelf te brouwen. Daarom gebruiken ze de installatie van Leeuwse brouwerij Belgoo. Eens het wort gemaakt is, wordt het vervoerd naar de opslagplaats in . Daar laten ze de lambiek spontaan vergisten en rijpen op Franse eikenhouten vaten. Sinds december 2021 is Lambiek Fabriek gevestigd in een loods aan de Eugène Ghijsstraat in Sint-Pieters-Leeuw. De brouwerij wordt gerund door Jo Panneels en Jozef Vanbosstraeten.***Unieke, ongefilterde blend van zelf gebrouwen lambieken, van spontane gisting, gerijpt op eikenhouten vaten. De lambiek kent een maceratie met de Solaris druif, geteeld in Limburg, België
Gemaakt van 1-jaar-oude lambiek is de Lindemans Geuze een gefilterde gueuze met een aangenaam zoete aanzet en een frisse, lichtzurige afdronk. Lichte toetsen van sherry, met toetsen van champagne en rabarber.
Een blend van 1/3e 2-tot-3-jaar oude lambiek, en 2/3e jonge lambiek van minstens 1 jaar oud, gerijpt op eiken vaten van 10.000 liter. Met haar gouden kleur, haar lichte sprankeling en complexe, perfect gebalanceerde zure smaak en droge afdronk, is dit de koningin der gueuzen.
Een blend van 1/3e 2-tot-3-jaar oude lambiek, en 2/3e jonge lambiek van minstens 1 jaar oud, gerijpt op eiken vaten van 10.000 liter. Met haar gouden kleur, haar lichte sprankeling en complexe, perfect gebalanceerde zure smaak en droge afdronk, is dit de koningin der gueuzen.
Een authentieke oude geuze die met verse basilicum een verrassend frisse smaak meekrijgt! *** Dat Lambiek een versatiel bier is, behoeft geen verder betoog. Waar de grens ligt, dat moeten we nog ontdekken. En grenzen, dat is iets waar ‘gipsy brewery’ Mikkeller graag naar op zoek gaat. En dus kloppen ze op een dag aan bij Brouwerij Lindemans. “The Belgian Lambics have something mysterious about them”, zegt Mikkel Borg Bjergsø, oprichter van Mikkeller. “The spontaneous fermentation process adds to that mystery. We have been experimenting with pretty much all beer styles, and finally we got to work with Lindemans Lambic!" Door hun krachten te bundelen slaagden beide brouwers erin de bestaande bierstijlen te doorbreken en een geuze met een twist te creëren. Het resultaat? SpontanBasil. Een authentieke oude geuze die met verse basilicum een verrassend frisse smaak meekreeg. Het ideale aperitief, ook perfect te combineren met verschillende gerechten.
Oude Gueuze is een gecontroleerde oorsprongsbenaming en de naam is dan ook beschermd. Deze lambiek wordt ook wel de champagne onder de bieren genoemd, onder meer omdat hij slechts in een "gelimiteerde editie” verkrijgbaar is. De typische smaak van de Timmermans Oude Gueuze is de vrucht van traditionele brouwtechnieken die volgens de regels van goed vakmanschap werden toegepast. Oude lambiek, die gedurende drie jaar in houten vaten heeft gerijpt, wordt gemengd met jonge lambiek, die de spontane gisting in de fles op gang brengt. De brouwer selecteert de lambiek uiterst zorgvuldig om een perfecte smaak te bekomen. Na de productie gist de Timmermans Oude Gueuze nog vier maanden in de fles, maar gedurende 20 jaar blijft hij alsmaar beter worden.