De krachtige Montes Purple Angel Montes glijdt in het glas met een dicht karmozijnrood. Als je hem in het wijnglas schudt, onthult deze rode wijn een hoge dichtheid en volheid, wat tot uiting komt in sterke kerkruiten op de rand van het glas. Het bouquet van rode wijnen uit de Valle Central inspireert met hints van bosbessen, zwarte kersen, morellen en bramen. Als we het aroma verder volgen, komen daar cacaobonen, oosterse specerijen en kaneel bij, bevorderd door de invloed van eikenhout.
Het gehemelte begon met Montes Purple Angel van Montes heerlijk droog, gripvol en aromatisch. Op de tong wordt deze krachtige rode wijn gekenmerkt door een extreem dichte textuur. Door zijn aanwezige fruitzuren is de Montes Purple Angel uitzonderlijk fris en levendig in de mond. In de afdronk bekoort deze jongeling uit het wijnbouwgebied Valle Central met een behoorlijke lengte. Opnieuw zijn er hints van zwarte bessen en bramen.
Vinificatie van Montes Purple Angel van Montes
De krachtige Montes Purple Angel met Chili is een cuvée gemaakt van de druivensoorten Carmenère en Petit Verdot. De druiven voor deze rode wijn uit Chili worden uitsluitend met de hand geplukt wanneer ze perfect rijp zijn. Na de oogst bereiken de druiven snel de wijnmakerij. Gisteres worden gesorteerd en voorzichtig gemalen. Volg de Garung in klein hout bij gecontroleerde temperaturen. Zodra de gisting is voltooid, rijpt de Montes Purple Angel nog 18 maanden in Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten.
Voedingsaanbeveling voor de Montes Purple Angel van Montes
Deze Chileense rode wijn kan het beste gedronken worden bij een temperatuur van 15 - 18°C.
Het is een perfecte wijn bij lamsstoofpot met kikkererwten en gedroogde vijgen,
gestoofde kip in rode wijn of kalfs- en uienstoofschotel...
VEROUDERING | 18 maanden in Franse eikenhouten vaten. 70% nieuw |
OPSLAG AANBEVELING | Op een koele en droge plaats, bij niet meer dan 15ºC (59°F) en uit de buurt van lichtbronnen. |
AANBEVOLEN TEMPERATUUR | 17º tot 19ºC (63° - 66°F). |
DECANTEREN | Ja, minimaal 1 uur. |
OMSCHRIJVING | In de neus presenteert hij zich met elegantie, waar aroma's van rijpe rode en zwarte bessen opvallen tegen een achtergrond van zoete specerijen. Franse eik zorgt voor aroma's van donkere chocolade en mokka die heel goed samengaan met de typische fruitaroma's van de variëteit. De smaak is goed gestructureerd, met zachte en ruime tannines. |
Overige informatie
James Suckling - 98 punten (2019
James Suckling - Best 100 wines of the world in 2022 (2019)
CarmenèreCarmenère heeft kruidige aroma's van rode bessen en zwarte pruimen, met een uitgesproken randje blad en groene paprika, en tonen van gegrild vlees en koffie.