Sinds 1295 wordt Augustijn gebrouwd door de paters Augustijnen in hun klooster te Gent. In de middeleeuwen brouwden en commercialiseerden veel paters en monniken hun eigen bier. Water was dikwijls verontreinigd, en dus was het veiliger om bier te drinken omdat het wordt gekookt tijdens het brouwproces. In 1978 gingen de paters Augustijnen op zoek naar een nieuwe partner voor het brouwen van Augustijn. Brouwerij van Steenberge was een logische keuze, gezien de nabije ligging van het klooster. Vanaf toen kon Jozef Van Steenberge zich uitleven in zijn passie voor hogegistingsbieren. Steeds met respect voor de traditie van de paters Augustijnen. In 1982 herlanceerde hij Augustijn met nagisting. Een beslissing die de brouwerij nog niet betreurd heeft. Augustijn kent sindsdien een constante groei. Het is dan ook een bier dat zowel gewaardeerd wordt op recepties, dankzij de milde en zachte maar zéér rijke smaak, als op een ontspannen degustatiemoment. Kortom, Augustijn is een bier voor elke gelegenheid. Wanneer u het bier jong drinkt (tot drie maand na bottelen) zal u een fruitige en hoppige smaak ervaren. Als u het bier laat rijpen, wordt de kleur dieper en de smaak meer uitgesproken. Met de lancering van Augustijn Donker in 2009 en de al langer bestaande Augustijn Grand Cru, door bierkenners enorm gewaardeerd, is het Augustijn assortiment compleet.