Zoek
Likovin

 Gratis thuislevering vanaf 100 euro binnen postcodes 9000, 9051, 9052, 9700, 9750, 9810,9820, 9830, 9840, 9860 en 9890
✔ Vóór 12u besteld = overmorgen in huis   Leeggoedterugname   Take-away ook mogelijk!
✔ Feestje bouwen ?!  Zie info onderaan.

Nederlands
Alle dranken
    Menu Close

    Taylor's Port Late Bottled Vintage 2017

    • Naam: Taylor's Port Late Bottled Vintage 2017
    • Categorie: Sherry / Porto
    • Alcoholpercentage: 20%
    VOL & FRUITIG Late Bottled Vintage, of LBV, is de meest populaire premium Port-stijl in zowel Engeland als Canada, die een op de vijf aankopen van Port in het VK vertegenwoordigt en meer dan een kwart van alle Port die door Canadezen wordt genoten. Vintage Port en LBV presenteren beide een selectie van zeer fijne, volle rode ports uit één enkel jaar. Het fundamentele verschil tussen de twee stijlen ligt in de manier waarop ze gerijpt zijn. Vintage Port wordt ongeveer twintig maanden in hout bewaard voordat hij wordt overgebracht naar de fles, waar hij verder zal rijpen. Late Bottled Vintage wordt, zoals de naam al doet vermoeden, later gebotteld en blijft tussen de vier en zes jaar in hout. Tijdens deze relatief lange periode van houtrijping rijpt een LBV en komt tot rust - hij is klaar om te drinken wanneer hij wordt gebotteld, hoeft niet te worden gedecanteerd en kan enkele weken per glas worden geserveerd nadat de kurk is getrokken. LBV is ontwikkeld als een hoogwaardig, maar betaalbaarder en direct drinkbaar alternatief voor Vintage port om bij alledaagse gelegenheden per glas van te genieten. Het werd voor het eerst gelanceerd in 1970 door Taylor's huidige voorzitter, Alistair Robertson, met de Late Bottled Vintage 1965. Hoewel veel andere huizen nu deze prachtige wijnstijl aanbieden, blijft Taylor's LBV - de originele Late Bottled Vintage - de maatstaf in de categorie; de eerste keus van de kundige Portdrinker. Diep robijnrode kleur. De elegante en stijlvolle neus combineert frisse, intense aroma's van zwarte bessen en kersen met subtiele tonen van zoethout en kruiden. In de mond wordt de rijke en geconcentreerde smaak van zwart fruit ondersteund door stevige maar goed geïntegreerde tannines. Trouw aan de Taylor's stijl toont de wijn een geweldige balans en finesse.

    Taylor's Port Late Bottled Vintage

    • 2017
    €19,50
    i h

    Late Bottled vintage 2017

    Taylor's waren pioniers in de LBV-categorie, ontwikkeld om te voldoen aan de vraag naar een hoogwaardig kant-en-klaar alternatief voor Vintage Port voor dagelijks gebruik. In tegenstelling tot Vintage Port, die na slechts twee jaar op hout wordt gebotteld en op fles rijpt, wordt LBV na vier tot zes jaar gebotteld en is hij klaar om te drinken wanneer hij wordt gebotteld.

    Taylor's blijft de LBV-categorie Port wereldwijd leiden, ondanks het feit dat veel andere verladers nu ook een LBV produceren. De wijnen die werden gebruikt om Taylor's LBV te blenden, werden getrokken uit een reserve van enkele van de beste volle rode Ports, geproduceerd tijdens de oogst van 2017, van druiven geteeld op Taylor's eigen wijngaarden en op andere topeigendommen in de gebieden Cima Corgo en Douro Superior.

    Proefnotities

    Dicht robijnzwart centrum met een smalle bakstenen rand en cerise highlights op de rand. De essentie van deze voortreffelijke LBV is het fijne rode bessen- en steenfruitkarakter, heerlijk fris en levendig, dat direct uit het glas barst. Framboos, kers en rode pruim, subtiel doordrenkt met rijkere tonen van zwarte bes en zoethout, domineren de neus. Ceder, muntachtige tonen en een discrete geur van viooltjes geven de wijn een verleidelijk geurende dimensie. Het fijne fruitkarakter verschijnt weer in de mond, die dicht en taai is, de stevige, enigszins sobere tannines geven de wijn zijn typische Taylor-combinatie van uithoudingsvermogen en terughoudendheid. De afdronk is indrukwekkend lang en krachtig, met rijke donkere chocoladesmaken die een vleugje weelderigheid en weelde toevoegen aan de intense bessen. Dit is een uitstekende LBV, vol elan en vertrouwen,

    Opmerkingen over het wijnbouwjaar en de oogst

    Na een nat 2016 begon het jaar met koude en droge winterse omstandigheden, met een vijfde minder neerslag dan het dertigjarige gemiddelde. Bud burst vond relatief vroeg plaats, rond 10 maart. De droge omstandigheden hielden aan tot in de lente en het warme weer in april en mei stimuleerde de snelle groei van de wijnstokken. De eerste drie weken van juni waren extreem heet, waardoor de nieuwe trossen in sommige delen van de Douro beschadigd raakten. De vroege cyclus zette zich voort met véraison rond 18 juni, een maand eerder dan het voorgaande jaar. Afgezien van enkele onweersbuien en regenval in het begin van juli, bleef het tot eind september droog, hoewel de temperatuur gedurende een groot deel van het rijpingsseizoen gematigd was. Zoals verwacht rijpte het gewas zeer vroeg, met een hoog suikergehalte, wat leidde tot langere fermentaties en een zeer effectieve kleurextractie.

    Het plukken begon op 1 september bij Taylor's Quinta de Vargellas, de vroegste in een generatie. De laatste keer dat de pluk zo vroeg begon, was in 1945 - een van de grootste oogstjaren van de 20e eeuw - toen het eerste fruit werd geplukt op 3 september. De temperaturen tijdens de oogst waren mild, met koele nachten, wat leidde tot uitgebalanceerde fermentaties en uitstekende extractie. De most was dicht en gekenmerkt door een uitzonderlijke kleurdiepte en indrukwekkende fenolen.

    DECANTEREN

    Klaar om te drinken en hoeft niet te worden gedecanteerd.

    OPSLAG

    De fles moet rechtop worden bewaard, beschermd tegen direct zonlicht en op een koele en constante temperatuur. 
    De optimale drinktijd na opening van de fles is twee maanden.

    SERVEERTEMPERATUUR

    De wijn profiteert van het serveren tussen 16ºC en 18ºC.

    Lekker bij

    Uitstekend bij kazen met een volle smaak, vooral blauwe kazen zoals Stilton of Roquefort. 
    Het is ook heerlijk bij desserts gemaakt met chocolade of bessen.

    Taylor heeft maar één en hetzelfde doel sinds zijn oprichting in 1692: de beste porto's produceren.

    Het huis blijft zich fundamenteel inzetten voor deproductie van porto en heeft zich gespecialiseerd in hoogwaardige kwaliteitsaanbiedingen.
    In tegenstelling tot veel andere producenten, verkooptTaylor geen andere wijnen dan porto.

    Als een resoluut onafhankelijke groep,heeft Taylor zich geëngageerd in een perspectief van continuïteit om het karakter en de kwaliteit van zijn wijnen te verzekeren.
    Het is ook de beste manier om eeuw na eeuw, de onschatbare erfenis door te geven van het talent ende ervaring van de opeenvolgende generaties.

    Product specificaties
    Alcohol Percentage20%
    KleurRood
    LandPortugal
    DruivensoortTinta Francesca
    DruivensoortTinta Roriz
    DruivensoortTouriga Nacional
    RegioDouro
    Volume0,75 l
    Jaartal2017