De Chimay Blauw is ontegensprekelijk een feilloze weergave van de onverwoestbare combinatie tussen uitbundige fruitige aroma’s en weldadige chocolade. De ideale serveertemperatuur is tussen 10 en 12°C.
De Chimay Blauw is ontegensprekelijk een feilloze weergave van de onverwoestbare combinatie tussen uitbundige fruitige aroma’s en weldadige chocolade. De ideale serveertemperatuur is tussen 10 en 12°C.
De Chimay Cinq Cents heeft een goudgele kleur en koppelt zachtheid aan bitterheid in een zeldzaam evenwicht. De uitgesproken fruitigheid wordt namelijk perfect aangevuld door florale impressies en elegante nuances van kruidigheid die te danken zijn aan de karaktervolle gist. De ideale serveertemperatuur is tussen 6 en 8°C.
De Chimay Cinq Cents heeft een goudgele kleur en koppelt zachtheid aan bitterheid in een zeldzaam evenwicht. De uitgesproken fruitigheid wordt namelijk perfect aangevuld door florale impressies en elegante nuances van kruidigheid die te danken zijn aan de karaktervolle gist. De ideale serveertemperatuur is tussen 6 en 8°C.
Chimay Goud heeft zoals de naam het al laat vermoeden een intense en uitnodigende goudgele kleur onder een robuuste crèmekleurige schuimkraag. Het aroma bestaat uit een waaier aan frisse kruidige en florale toetsen met een hoofdrol voor citrus en vurige kruidnagel. De ideale serveertemperatuur is tussen 6 en 8°C.
Chimay Goud heeft zoals de naam het al laat vermoeden een intense en uitnodigende goudgele kleur onder een robuuste crèmekleurige schuimkraag. Het aroma bestaat uit een waaier aan frisse kruidige en florale toetsen met een hoofdrol voor citrus en vurige kruidnagel. De ideale serveertemperatuur is tussen 6 en 8°C.
De Chimay Blauw is ontegensprekelijk een feilloze weergave van de onverwoestbare combinatie tussen uitbundige fruitige aroma’s en weldadige chocolade. De ideale serveertemperatuur is tussen 10 en 12°C.
EEN UITZONDERLIJK BIER DAT WORDT GEFERMENTEERD IN NIEUWE EIKEN VATEN. HET BIER GENIET EEN DRIEVOUDIGE FERMENTATIE EN EEN LANGDURIGE RIJPING OP VAT. GRANDE RÉSERVE WORDT NIET GEFILTERD OF GEPASTEURISEERD.
In de neus onderscheiden we duidelijk florale en fruitige geuren: viooltjes en vlierbloesem gaan hand in hand met met de aroma’s van eau de vie van banaan en bier. In de mond wordt dit boeket aangevuld met kokos- en vanillearoma’s van eik en vervolledigd door subtiele toetsen van karamel is een aangename verrassing. Het bier heeft een zoete aanzet die overgenomen door de alcohol die royaal aanwezig is. Het smeuïge karakter zet zich door tot in de afdronk.
De Magnum Chimay Cinq Cents bevat Tripel Chimay, een goudkleurig bier dat een zachte, licht bittere smaak combineert met een zeldzaam evenwicht. Deze Magnum heeft een aanzienlijk groter volume dan de Tripel Chimay in een fles van 150 cl. Dit grotere volume heeft invloed op de smaakontwikkeling van het bier in de fles en levert een rondere, zachtere smaak op. Ook heeft deze verzamelfles een unieke versiering die het historisch wapenschild uit de jaren ’70 goed laat uitkomen.
De Magnum Chimay Grande Réserve bevat de Blauwe Chimay, een donker Trappistenbier met een sterk aroma en een complex smaakpalet dat zich met de jaren verder ontwikkelt. Als U denkt dat een Magnum alleen maar een Blauwe Chimay in een fles van 150 cl is, dan vergeet U de hoofdzaak. Want een groter volume bier heeft een sterke invloed op de smaakevolutie tijdens de tweede gisting in de fles en maakt het bier ronder en zachter. De Magnum Chimay Grande Réserve, met vermelding van jaartal net als de kleine broertjes van 33 cl en 75 cl, kan jarenlang bewaard worden op een donkere plaats.
De Magnum Chimay Première bevat Rode Chimay, een smakelijk bier met koperachtige kleur en zachte, fruitige smaak. Deze Magnum heeft een aanzienlijk groter volume dan de Rode Chimay in een fles van 150 cl. Dit grotere volume heeft invloed op de smaakontwikkeling van het bier in de fles en levert een rondere, zachtere smaak op. Ook heeft deze verzamelfles een unieke versiering die het historisch wapenschild uit de jaren ’70 goed laat uitkomen.
De Chimay Rood is de oudste onder de Chimay bieren. Met een subliem samenspel van genereuze fruitige smaken en de toffeesmaak van zoete karamel is er voor elke proever wat wils. De ideale serveertemperatuur is tussen 10 en 12°C.
De Chimay Rood is de oudste onder de Chimay bieren. Met een subliem samenspel van genereuze fruitige smaken en de toffeesmaak van zoete karamel is er voor elke proever wat wils. De ideale serveertemperatuur is tussen 10 en 12°C.
De Chimay Tripel heeft een goudgele kleur en koppelt zachtheid aan bitterheid in een zeldzaam evenwicht. De uitgesproken fruitigheid wordt namelijk perfect aangevuld door florale impressies en elegante nuances van kruidigheid die te danken zijn aan de karaktervolle gist. De ideale serveertemperatuur is tussen 6 en 8°C.
De Chimay Tripel heeft een goudgele kleur en koppelt zachtheid aan bitterheid in een zeldzaam evenwicht. De uitgesproken fruitigheid wordt namelijk perfect aangevuld door florale impressies en elegante nuances van kruidigheid die te danken zijn aan de karaktervolle gist. De ideale serveertemperatuur is tussen 6 en 8°C.
Een goudgeel trappistenbier met een witte schuimkraag en een rijke smaakbeleving. De fruitige en frisse aroma’s gaan mooi samen met zoete geuren van mout en aroma’s die doen denken aan specerijen. Het resultaat is een toegankelijk, prikkelend bier met een licht zoete, zacht bittere en moutige smaak. De vriendelijke afdronk wordt gekenmerkt door een combinatie van zoet en een zachte bitterheid.
Een donkerbruin trappistenbier met een ivoorkleurige schuimkraag. Een fruitige geur met warme tonen van vanille, karamel en geroosterde chocolade. Een klassiek trappistenbier met een vol moutige, karamelzoete smaak en een subtiele, zoete invloed van dadel, honing en gedroogd fruit. De afdronk is zoet en lichtbitter.
Een karaktervol, zwaar trappistenbier met een warme amberkleur en een crèmekleurige schuimkraag. Naamgever van deze zwaar bovengistende bierstijl. De geur heeft associaties van kruidnagel en noten, in balans gebracht door de zoete aroma’s van vanille, rozijnen en banaan. La Trappe Quadrupel heeft een volle, verwarmende en intense smaak, moutig met zoete tonen van dadel en karamel. De afdronk is zacht en licht bitter
Een goudblond trappistenbier met een witte schuimkraag. Fruitige geuren van perzik en abrikoos zijn gecombineerd met een bloemige geur. La Trappe Tripel is een klassiek trappistenbier met een krachtige en volle smaak. Daarnaast heeft het bier een kandijzoet en licht moutig karakter. De afdronk is bitter en licht droog.
Het enige trappistenwitbier ter wereld. Lichtblond, troebel en met een stevige, vaste schuimkraag. De geur is lichtzurig en fris door het gebruik van tarwemout gecombineerd met een bloemig en fruitig (citrus, perzik, abrikoos) hoparoma. De smaak is zacht moutig, licht zurig en prikkelend door het koolzuurgehalte. De afdronk is droog en lichtbitter. Een doordrinkbare, frisse dorstlesser